Ashtanga - Mysore style

Längtar du efter en yoga som är transformativ både mentalt, andligt och fysiskt? Då är Ashtanga Mysore något för dig.
I den lugna men energirika atmosfären i Mysore-rummet dominerar det milda ljudet av Ujjayi-andningen och nivån av koncentration och inre lugn fördjupas. Med regelbunden träning kan Ashtangis finna sig i att avancera genom allt mer komplexa och utmanande ställningar. Kroppen blir stark, flexibel och lätt. Många människor upplever Ashtanga yoga som genomgående transformativ både mentalt, andligt och fysiskt. Vi erbjuder Mysore som enstaka drop-in klasser, klippkort, månadskort och terminskort.

SOMMAR-erbjudande! Vi kommer att ha öppet hela sommaren, 24 jun – 23 aug kl 6:00-8:00

Tisdag & Torsdag – Mysore Style, Yogar vi MED lärare ♥

Måndag, Onsdag, Fredag – Self practice, Vi yogar tillsammans UTAN lärare. Ser fram emot att dela energin i rummet med er alla

Priser:
Enstaka klass 250kr
Klippkort 10 ggr 2300kr
Månadskort 1500kr
SOMMAR-kort 1600kr

Schema

Måndag – Torsdag:

Mysore kl.6.00-9.00 (med lärare kl.6.15-8.30)

Fredag:

Ledd primary kl.6.15-7.45

Om Mysore

Ashtanga yogatraditionen av Sri. K. Pattabhi Jois lärs ut enligt en viss metod, som kallas ”Mysore style”. Uppkallad efter staden i södra Indien där Krishnamacharya och Guruji (Pattabhi Jois) undervisade i decennier, Mysore style är grunden för denna form av yoga. Medan “ledda” klasser kan undervisas en gång i veckan, är träningen på andra dagar till stor del självstyrd och nästan tyst träning tidigt på morgonen i Mysore Shalan. Fördelarna med att träna på detta sätt är många.

I den lugna men energirika atmosfären i Mysore-rummet dominerar det milda ljudet av Ujjayi-andningen. Ibland kan läraren komma med förslag eller ge instruktioner, men i allmänhet är stämningen meditativ. Detta dedikerade utrymme uppmuntrar Ashtanga-utövare att utveckla förbättrad andningsmedvetenhet och närvaro, det vill säga medvetenhet om anpassningar och justeringar i sin kropp. Kanske viktigast av allt, Mysore style främjar utvecklingen av ett djupt inre lugn och fokus. Med minimerade yttre distraktioner, kan den verkliga yogaträningen lättare utvecklas.

Då klassen inte är muntlig instruerad i sig, bestäms takten i träningen av varje utövare när den ställer in sig på sitt eget stadiga, jämna andetag. Du kan välja att lägga mer tid på att arbeta i vissa övningar som kräver mer uppmärksamhet eller kanske bara känns särskilt bra för tillfället. Läraren kan uppmuntra eleven att hålla sig till rätt vinyasa-räkning och interaktioner mellan elever och läraren är personliga. Eleverna får en-mot-en-uppmärksamhet i gruppträningen.

Läraren är närvarande för att hjälpa, justera och ge råd till utövare på individuell basis. I Mysore-rummet är läraren fri att eftertänksamt observera varje elev och att tillhandahålla de praktiska justeringar som är en integrerad del av denna yogaträning. Individuell vägledning kommuniceras via beröring som kan vara mycket lätt eller ibland ganska fast. Djupare justeringar, när det anses lämpligt, kan säkert och produktivt ges av en kunnig lärare som har haft möjlighet att observera och överväga elevens personliga utveckling, mönster och förmågor över tid, såväl som just i stunden.

Kontakta mig