Om Yogin

Jag som driver Yogin heter Bella Håkansson.

Jag har praktiserat yoga sedan år 2000. Intresset var stort redan från början och jag visste att det här vill jag fortsätta med länge. Idag är det 17 år sedan.

Jag har en bakgrund som gymnast sedan barnsben, tävlade i både AG och Truppgymnastik under många år.
Dansen, från balett till jazz och afrikanskt är också något jag ägnat många timmar. Det var svårt att välja kommer jag ihåg.
Intresset för friskvård har alltid funnits och att ta erbjudandet att börja jobba på ett gym i min ungdom kändes helt rätt. Jag stannade där många år som PT och aerobicinstruktör.
När jag ändå tränade och la ner så mycket tid kände jag att jag ville lära mig saker, ville något mer.
Sökte till Cirkus Cirkör och började där som Cirkuspedagog. Gick också ett år på deras Cirkusutbildning, en fantastisk rolig och lärorik tid.

Det var då jag hittade yogan. Efter att ha slitit på min kropp rätt rejält var det som att landa på bomull både för kropp och själ.

Under åren har jag tränat och gått kurser för flera olika lärare. Det här är några av mina djupare utbildningar:

  • Min första teacher training i Yoga fortlöpte under augusti 2008 t.o.m. maj 2009. Den gick jag för R. Alexander Medin och gjorde mig till diplomerad Yoga lärare enligt Yoga Alliance.
  • Jag är diplomerad Ayurvedisk Yoga Massör genom Axelsons gymnastiska institut. Utbildningen leddes av mina lärare Vandana Jain och Johan Westman fr.o.m. september 2009 tom februari 2010
  • Jag har också vidareutbildat mig till barnyogalärare år 2010 genom Kids yoga foundation med Annika Skoglund som lärare. Även den utbildningen är godkänd av Yoga Alliance.
  • 2010 gick jag också gravidyogalärar-utbildning med Karin Björkegren Jones och Lotta Ilona Bertilsson.
  • 2015 fördjupade jag mig i Pranayama och gick en utbildning för Sudhir Tiwari.
  • 2015 till 2016 gick jag en ettårig utbildning till Ayurvedic Lifestyle Consultant med dr Sangeeta Balaprakash

Jag har drivit min egen verksamhet sedan 2008 och haft olika kurser och workshops inom yoga.
Jag älskar att tänja på både mina egna och andras gränser. Att på ett kärleksfullt sätt inspirera andra till en personlig förflyttning både fysiskt, emotionellt och själsligt.

Yoga är ett sätt att leva. Jag är så otroligt tacksam att jag hittade yogan och jag vet att så länge jag lever kommer jag att praktisera denna vackra tradition.

Min önskan är att dela den kunskap jag har när det gäller Yoga och Ayurveda. Jag vet att dessa två läror, som egentligen hör ihop, kan skapa ett friskare och rikare liv på så många plan. Yoga är för alla, vi har bara olika förutsättningar.

Varmt Välkommen att ta del av vad jag har att ge, se dig omkring och kontakta mig vid behov.

Kommentera