Om Japa Mala

om-mala2

Jag tillverkar mina egna Japa Malas. Har alltid tyckt om hantverk och att få designa, låta kreativiteten flöda. Bara göra det som faller mig in i nuet med det man har framför sig. Skapa något vackert. Jag tycker Japa malas är så otroligt vackra att jag gärna bär dom som smycken, men ett Japa mala kan vara och är för mig mycket mer än så.

Enligt tradition används dom för att hålla räkningen under meditation. Det är 108 pärlor, stenar el liknande i ett mala. 108 är ett heligt nummer och man säger det mantra man har valt på varje pärla och upprepar varvet runt. Man kan välja att göra ett eller flera varv. När man upprepat sitt mantra ett varv vänder man tillbaka för att inte korsa början och slutet. Det rekommenderas att man håller sitt mala i höger hand nära hjärtat och använder långfingret och tummen. Pekfingret står för egot vilket man vill undvika. Försök att koppla
bort alla andra tankar som kommer in och ”stör”. När/om de kommer bara acceptera och försök komma tillbaka till ditt fokus på ditt mantra.

Mantra
”Om nama shivaya”
Är ett förslag på mantra man kan börja med. Språket är Sanskrit och hjälper oss att förstärka och bygga upp vårt högsta sanna jag inom oss
själva. Du kan hitta på vilket mantra du själv vill på vilket språk du vill. Allt är upp till dig vad du vill ha och göra med ditt Japa mala.

Lycka till!

Kommentera